Mire jó a stevia?

A stevianövénynek hihetetlenül sok pozitív hatása ismert: csodaszerként emlegetik, ami nem véletlen, hiszen majdnem minden betegséget lehetséges gyógyítani ezzel a növénnyel. De vegyük is sorra, hogy melyek azok a problémák, bajok, melyet a sztíviával gyógyíthatunk, kezelhetünk?

A paraguay-i indiánok már több száz évvel ezelőtt használták a növény főzetét sebgyógyításra, hiszen a levelek képesek felgyorsítani a gyógyulási folyamatot. Ennek oka, hogy segít a bőr összehúzásában. De számos más bőrproblémát nagyon hatékonyan képes orvosolni: enyhíti a láb-, köröm-, bőrgomba okozta tüneteket, hatásos az dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bőrregeneráló hatásának köszönhetően a pattanásokat, keléseket, fekélyeket, kivörösödéseket is kitűnően kezelhetjük vele.

Csökkenti a véráramban keringő glükóz mennyiségét, így a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Sőt! ajánlatos is fogyasztaniuk, hiszen a glükóztolerancia növelése mellet, még az inzulintermelést is serkenti. Emellett a túl alacsony vércukorszintben szenvedő (hypoglikémia) betegek számára is nagyon hasznos a növény, mert azáltal, hogy a sztívia szabályozza a vércukorszintet a testben, még a lép és a máj működését is segíti.

Diétázóknak, fogyókúrázóknak is nagyszerű segítség lehet, hiszen csökkenti az étel utáni vágyat, csillapítja az éhségérzetet. Glikémiás indexe nulla, ezenfelül még zsírbontásban is nagyon hatékony. Fontos megjegyezni azt is, hogy a nap során ingadozó energiaszintet is képes optimalizálni.

Kedvelt alkalmazási területe még a méregtelenítés: számos allergiás megbetegedést kitűnően lehet vele kezelni. Csökkenti a koleszterinszintet, normalizálja a vérnyomást, erősíti az immunrendszert. Segít a vashiány kiküszöbölésében, a vesebetegségek gyógyításában és még hasfájásra is alkalmazható.

Nem okoz fogszuvasodást és védi a plakkot.

Jól látjuk, hogy mennyi előnnyel jár a fogyasztása, szinte minden betegség gyógíytásában vagy megelőzésében kiváló, emellett még íze is nagyon finom, tehát nincs már hátra, mint hogy beszerezzük a steviát a magunk számára is és élvezzük jótékony tulajdonságait.