Stevia a bőrápolásban

Előző cikkünkben írtunk arról, hogy a stevia különböző betegségek kezelésében kitűnő segítség lehet: a cukorbetegség kezelésében igen nagy eredményeket érhetünk el vele, segít a fogyókúrázóknak a súlycsökkenés beindításában, a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések gyógyításában is nagyszerű gyógymódnak bizonyul. És a sort még lehet folytatni… Most írjunk arról, hogy milyen módon képes segíteni a különböző bőrbetegségek gyógyításában, bőrproblémák kezelésében.

A stevia növény levele és a koncentrátum számos előnnyel bír a bőrápolás területén is, ha rendszeresen használjuk. Arcmaszkként jelentősen puhítja és feszesiti az arcbőrt, kisimítja a ráncokat. De ezenkívül még meg kell említeni azt is, hogy a bőr felületén jelentkező bőrhibákat is képes eltüntetni, mint például az acne okozta károsodásokat. Az arcmaszkot a stevia leveleiből készítjük el: egy masszát főzünk a jázminpakóca leveleiből, melyet aztán az arcunkon egyenletesen eloszlatunk. A maszkot 30-60 percig kell az arcunkon tartani, ezalatt megszárad a massza. A stevia száradása közben már érezni fogjuk, ahogyan feszesíti az arcbőrt. A stevia koncentrátuma is kiválóan alkalmazható erre a célra: már egy csepp is elég belőle, hogy eltüntessük pattanásainkat, a száj körül található herpeszt és a mitesszereket. A stevia azonban nemcsak az arcon jelentkező problémák kezelésében jelent segítséget: több ember számolt be arról, hogy a steviának köszönhetően sikerült megszabadulniuk a seborrhea, a dermatitis és az eczema okozta bőrpirosodásoktól és sebektől. Más beszámolók szerint a különböző sérülések, vágások, horzsolások gyógyításában is nagy segítség a stevia: már néhány cseppel fel lehet gyorsítani a gyógyulási folyamatot és ezenfelül a seb nyomtalanul el is tűnik, mivel a steviának köszönhetően a seb nem hegesedik. Egy csepp stevia 30-40 másodperc alatt képes enyhíteni a fájdalmat.

Már a hajápolásban is felfedezték a stevia csodatévő hatását: a jázminpakócából készült kivonat fényesebbé és erősebbé teszi a hajat, élénkebbé varázsolja a színét. Csupán néhány cseppet kell a samponunkba csepegtetni, hogy elérjük vele a kívánt hatást. Néhány használat után pedig már látható eredményt is érhetünk el: hajunk nem fog töredezni, dúsabb lesz és egészségesebb is.